Zoeken in bedrijvenadressengids.nl
Snel en gemakkelijk bedrijven vinden in uw regio.
Uitgebreide bedrijfsinformatie.

ECONOMISCH NIEUWS

Taylor Swift kan Britse renteverlaging uitstellen met haar Eras-tour, zegt bank
Taylor Swifts record brekende Eras-tour is zo goed voor de Britse economie dat het een renteverlaging in september kan uitstellen. Dat beweert investeringsbank TD Securities. In augustus treedt de zangeres op in Londen. lees meer»

Scholz hoopt dat hogere heffingen op Chinese auto's nog voorkomen kunnen worden
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz hoopt dat de dreigende strafheffingen op Chinese elektrische auto's nog voorkomen kunnen worden. De Europese Commissie onderhandelt daar nu over met Peking. Anders worden Chinese elektrische auto's per 4 juli veel duurder in de EU. lees meer»

Luchtvaartwaakhond VS ontving al elf keer meer Boeing-meldingen dan in 2023
De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA ontving dit jaar al 126 meldingen over Boeing van klokkenluiders. Dat zijn er elf keer zo veel als in heel 2023: toen bleek het aantal steken op 11. lees meer»

Aardverschuiving in tabaksland: inéén klap duizenden verkooppunten weg
Het zat er jaren aan te komen, over twee weken is het zo ver. Vanaf 1 juli mogen supermarkten geen sigaretten, shag en vapes meer verkopen. Daarmee vallen duizenden verkooppunten weg en 2,7 miljard euro aan omzet verschuift naar andere kanalen. lees meer»

Opnieuw een Boeing-incident onderzocht: toestel schudde plots heen en weer
Amerikaanse autoriteiten onderzoeken opnieuw een incident met een vliegtuig van Boeing. Een Boeing 737 MAX 8-toestel van Southwest Airlines maakte plotseling een zogeheten 'Dutch roll', waarbij het toestel heen en weer schudde. Dat kan gevaarlijk zijn. lees meer»

Jongeren zoeken minder vaak naar een vakantiebaan
Jongeren zijn steeds minder vaak op zoek naar een vakantiebaan. Dat komt doordat de arbeidsdeelname de afgelopen jaren is toegenomen. Dat betekent dat ze vaak al werk hebben. lees meer»

Duitse economie profiteert een beetje van het EK voetbal
Het Europees kampioenschap voetbal zorgt ervoor dat de economie van gastland Duitsland dit kwartaal een klein beetje groeit. Het land moet het vooral hebben van de toeristen die tijdens het toernooi geld uitgeven in hotels en cafés. lees meer»

Autobedrijven hebben dag later nog veel last van RDW-storing: 'Het is chaos'
Daags na de storing bij de RDW, de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland verzorgt, is het chaos bij autobedrijven. Dat zegt een woordvoerder van branchevereniging BOVAG vrijdag desgevraagd tegen NU.nl. lees meer»

Tesla-aandeelhouders keuren beloning van bijna 50 miljard dollar voor Musk goed
Een ongekend hoge beloning van ruim 48 miljard dollar (44,8 miljard euro) voor Tesla-topman Elon Musk is donderdag goedgekeurd door de aandeelhouders. Ook kreeg de miljardair groen licht om de statutaire zetel van het bedrijf te verplaatsen naar de Amerikaanse staat Texas. lees meer»

Recyclebedrijven raken hergebruikt plastic moeilijk kwijt en hopen op EU-regels
Nederlandse recyclebedrijven raken hun hergebruikte plastic bijna niet meer kwijt. Volgens de Vereniging Afvalbedrijven (VA) moeten er nieuwe Europese regels komen om de recyclingindustrie draaiende te houden. lees meer»

Contact

Wilt u meer informatie?
Stuur een e-mail

Eigen bedrijf starten?

Loopt u al langer rond met een idee voor uw eigen bedrijf. U heeft veel ideeën, maar hoe begint u, hoe pakt u het aan?
Lees Meer »

Veel gestelde vragen:

Hier vind u een over zicht van veel gestelde vragen over het opstarten van een eigen bedrijf.
Lees Meer »